4 voordelen van een gastouderbureau

We werken tegenwoordig steeds vaker en langer. Daarbij zijn onze werktijden een stuk onregelmatiger geworden. In sectoren als de zorg en de horeca is aan het begin van de maand bijna niet te voorspellen hoe de maand daarop eruitziet. Daarnaast is ook het karakter van de samenleving veranderd. Waar het vroeger vaak de vrouw was die thuisbleef bij de kinderen, is dat tegenwoordig lang niet altijd meer aan de orde. Jonge ouders die beiden veel werken hebben daarom soms een beetje hulp nodig. Een gastouderbureau kan de zorg over uw kind tijdelijk overnemen, op het moment dat u daar behoefte aan heeft. In dit artikel leest u 4 voordelen van een gastouderbureau:

  • Kleinschalige opvang
  • Vertrouwd gezicht
  • Flexibele opvang
  • Zelfverzekerd en ontspannen

Het voordeel van een gastouderbureau, ten opzichte van bijvoorbeeld een kinderdagverblijf of traditionele opvang, is dat een gastouder in de regel slechts met een aantal kinderen werkt. De opvang is dus heel kleinschalig. We zien in het onderwijs de gevolgen van te grote klassen; in wezen geldt hetzelfde voor kinderopvang. Het is de taak van een gastouderbureau om te zorgen voor voldoende goed opgeleide gastouders, zodat de groepen klein blijven. Zo weet u zeker dat uw kind altijd in een warm nest terechtkomt. Verder is het voor uzelf erg prettig dat u met een vertrouwd gezicht werkt. Dat is heel anders dan bij tijdelijk opvang. Daar zal uw kind zich hechten aan de tijdelijke oppas, om na verloop van tijd teleurgesteld achter te blijven. Consistentie  is voor zowel u als uw kind erg fijn. U weet dan waar u aan toe bent en waar u op kunt rekenen. Een gastouderbureau probeert gastouders en kinderen voor een lange periode aan elkaar te koppelen.

Gastouderbureau: flexibele opvang met voordelen

Een derde voordeel van een gastouderbureau is flexibiliteit. Uw kind kan in principe altijd terecht, maar u kunt de kleine ook altijd weer komen halen. Dat heeft een paar voordelen. Om te beginnen hoeft u niet direct te weten wanneer u werkt. In sommige sectoren hoort u pas op het laatste moment wanneer u kunt beginnen. Kiest u voor een gastouderbureau, dan weet u zeker dat uw kind altijd ergens terecht kan. Een tweede voordeel is dat u de kleine ook snel weer kunt ophalen, mogen de plannen toch wijzigen. Valt een dienst uit, of is één van beide ouders toch thuis? Dan komt u gewoon weer langs om uw kind mee naar huis te nemen. Bij een oppas werkt dat anders. U moet eerst opbellen of de oppas beschikbaar is en daarna zit u aan die tijden vast. Bovendien is de oppas in de regel zeer beperkt beschikbaar. In veel gevallen is dat dus niet handig voor de lange termijn. Een gastouderbureau zorgt voor flexibele opvang, met alle voordelen van dien. Tot slot is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat kinderen bij een gastouder meer ontspannen zijn en meer charisma ontwikkelen. Deze kinderen zijn over het algemeen zelfverzekerd. Uw kind is dus niet alleen veilig op een vertrouwde locatie, maar bereid zich ook voor op het leven in de maatschappij.

Contact leggen met professionele gastouders

Op gastouderbureausnoesje.nl komt u snel in contact met professionele gastouders. Zij hebben allemaal de juiste papieren en zijn dus zeer geschikt om uw kind op te vangen. U kiest zelf een gastouder die aansluit bij uw wensen. Voor meer informatie over het proces, of voor meer informatie over de verschillende gastouders, klikt u op bovenstaande link. Daar vindt u ook een handig overzicht van alle diensten die dit gastouderbureau aanbiedt, met de bijbehorende tarieven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn