Bespaar flink op je energiekosten met de energievergelijker

Energie Vergelijken

Als je een huis huurt of als je in een koopwoning woont, dan heb je uiteraard energie nodig en daar hoort dus ook een energieleverancier bij. Mocht je net zijn verhuisd, dan is het vaak handig om meteen te kiezen voor een nieuwe energieleverancier. Ook als je al bent aangesloten bij een leverancier, dan nog kun je vaak al wel overstappen. Ook al is je contract nog niet volledig ten einde, dan zijn er mogelijkheden die vaak ook nog eens volledig kosteloos zijn. De reden om ervoor te kiezen om over te stappen heeft natuurlijk te maken met het feit dat je daarmee aanzienlijk wat euro’s kunt besparen. Sterker nog, als je er een gewoonte van maakt om elke jaar over te stappen, dan kun je eigenlijk gewoon geld verdienen met deze activiteit. Dit doe je door energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Maar als dit een hele klus zou zijn, dan zouden mensen zich daar natuurlijk niet mee bezig houden. Je kunt dan weliswaar wat besparen, maar je moet er dan teveel moeite voor doen en dan krijg je al snel dat mensen het vergeten of het maar gewoon bij het oude laten. Daardoor kan het gebeuren dat je jarenlang bij dezelfde energieleverancier zit, terwijl de prijzen omhoog gaan en je elk jaar meer betaalt. Maar dat is natuurlijk niet verstandig. Dankzij de energievergelijker van Opportuun kun je met je mobiel heel eenvoudig overstappen. Je kunt rustig op de bank gaan zitten en terwijl je tv kijkt, kun je met de energievergelijker ontdekken welke leverancier voor jou het aantrekkelijkste is. Welke dat is, dat hangt af van vele factoren. Gebruik je thuis geen gas, dan hoef je niet naar de leveranciers te kijken die hele lage gasprijzen aanbieden. Als je juist wel veel gas verbruikt, als je bijvoorbeeld op gas kookt en een gaskachel in huis hebt, dan moet je vooral kijken naar de leveranciers waar de gasprijzen het laagste zijn. Maar dat is niet het enige waar je naar moet kijken. Het handige van een energievergelijker is dat je meteen het totale jaarbedrag ziet. Dat betekent dat de kortingen ook zijn meegerekend. Het kan best zijn dat de energie of gasprijs bij een leverancier heel goedkoop is, maar als een andere leveranciers een mooie korting aanbiedt, dan kom je er via de energievergelijker snel genoeg achter welke uiteindelijk op jaarbasis het goedkoopste is en waar je dus ook het meeste kunt besparen.

Ontdek de energievergelijker van Opportuun

Via de site van opportuun.com kun je snel voor jezelf ontdekken wat de mogelijkheden zijn met de energievergelijker. Overigens kun je via Opportuun niet alleen maar energie vergelijken. Je kunt ook bij de website terecht voor het vergelijken van andere zaken zoals:

  • Telefonie
  • Sim Only
  • Internet, TV en bellen

Als je de energievergelijker wilt gebruiken, dan vul je je eigen postcode in en daarna kun je de energievergelijker starten. Deze laat je dan meteen alle leveranciers zien en je ziet dan ook wat je moet betalen, wat je maandbedrag ongeveer zal zijn en wat voor korting of welkomstcadeau je kunt krijgen. Soms krijg je bijvoorbeeld een percentage korting op stroom. Soms krijg je geld terug, soms krijg je meteen een welkomst bonus en sommige energieleveranciers geven je een spelcomputer of laptop cadeau als je klant wordt.

Maak een keuze en Opportuun regelt de rest

Het idee is dat het gemakkelijk moet zijn. Je wilt dus niet zelf allemaal gedoe hebben met overstappen. Dat is dan ook helemaal niet aan de orde. Jij maakt de keuze en Opportuun regelt vervolgens de rest.  Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn