Hoeveel vogelhuisjes hang jij op?

Draag jij de vogels een warm hart toe? Hang dan wat vogelhuisjes op bij jouw woning! Dat is voor deze diertjes echt heel erg prettig en voor jouzelf is het natuurlijk ook gewoon fijn om vogeltjes rond jouw woning te hebben. Het brengt wat leven in de brouwerij en hun gekwetter, getjilp en gefluit zal jouw zeker goed doen! Kies verschillende soorten nestkastjes en vogelhuisjes en je zult verschillende vogelsoorten weten te lokken. Zo kun je op een eenvoudige wijze je steentje bijdragen aan het verbeteren van de leefwereld van vogels.

Beperking van de leefwereld

Is het nu nodig om vogelhuisjes op te hangen? Dat is een vraag die mensen zich zeker zullen stellen voordat ze hiermee aan de slag gaan. In principe is het immers zo dat de natuur zich zelf redt en dat geldt voor vogels net zo goed als voor andere diersoorten. Maar hoewel dit in principe waar is, moeten we niet vergeten dat wij als mensheid de leefwereld van dieren sterk ingeperkt hebben. Door het bouwen van steden bijvoorbeeld en door het kappen van bossen. Dit zorgt ervoor dat vogelhuisjes eigenlijk gewoon echt nodig zijn. We hebben met elkaar immers ervoor gezorgd dat er bijna geen broedplekken of nestelplekken meer over zijn gebleven. Als iedereen nu nog groene tuinen zou hebben, dan zouden de vogeltjes zich misschien nog wel zelfstandig redden, maar ook dat is niet meer het geval. Veel mensen hebben alles betegeld of hebben overal grind liggen. Bomen vinden velen al helemaal lastig, want daar valt blad af. En als je zelf al een boom zou willen planten, dan mag het vaak niet van je woningcorporatie, omdat bomen in hun ogen te groot worden. vogelhuisjes en nestkastjes zijn daarom voor vogeltjes vaak de enige plekken waar ze nog rustig kunnen broeden. Help ze dus een handje mee en hang er ook één of meerdere op!

Ruime keus in vogelhuisjes

Voordat je nu meteen een aankoop gaat doen, is het goed om eerst eens wat meer te weten te komen over deze huisjes. Een eerste punt waar je over na moet denken, is of jij wel een geschikte plek hebt bij jouw woning om een nestkastje op te hangen. Wat het uiterlijk betreft stellen vogels weinig eisen aan vogelhuisjes, maar er zijn wel wat eisen wat betreft de plek waar jij deze op gaat hangen. Je moet kiezen voor een plaats:

  • waar geen volle zon op komt, anders verbranden ze in hun huisje
  • waar de wind over het algemeen niet vol in waait
  • waar de regen niet in het huisje kan waaien
  • die hoog genoeg is om voldoende veiligheid te bieden

Heb jij plekken rond jouw huis die hieraan voldoen? Dan is de volgende stap nadenken over voor welke vogelsoorten jij vogelhuisjes op wilt gaan hangen. Verschillende vogelsoorten stellen namelijk verschillende eisen, vooral wat betreft de invliegopening. Let hier dus op als je nestkastjes wilt gaan kopen, zodat je kastjes koopt voor vogelsoorten die bij jou in de buurt voorkomen. Op vogelhuisjes.nl vind je een ruime keus aan opties, je zult daar zeker een geschikt exemplaar kunnen vinden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn