Industriële terreinverlichting

Terreinverlichting is een grote vereiste voor veel organisaties. Als een parkeerplaats bijvoorbeeld niet goed verlicht is, dan kan dit consequenties hebben voor de rijdende auto’s. Er kunnen dan sneller ongelukken gebeuren. Ook is terreinverlichting belangrijk zodat men kan zien of er mensen overheen lopen. Als er bijvoorbeeld camera’s hangen die opnemen wat er ’s nachts bij een bedrijf gebeurt, dan is het belangrijk dat alles goed gefilmd kan worden. Terreinverlichting kan hier dan bij helpen. Stelt u zich voor dat er een inbreker komt en deze loopt toevallig door de terreinverlichting waardoor u de inbreker kunt herkennen. Dan kunt u meteen de politie bellen en de inbreker identificeren omdat de plek verlicht was. Terreinverlichting is voor meerdere organisaties van belang. Verlichting is bijvoorbeeld belangrijk voor hockeyvelden, tennisvelden maar ook bijvoorbeeld voor supermarkten. Een van de meest gespecialiseerde bedrijven op dit gebied is OVI-Enschede. Dit bedrijf produceert al jaren terreinverlichting door het hele land. Niet alleen in het midden van Nederland zijn zij namelijk werkzaam bij bijvoorbeeld hockeyclubs. Ze zijn namelijk ook bij de voetbalclub van Groningen werkzaam. Het voordeel aan dit bedrijf is dat ze erg gespecialiseerd zijn op dit gebied. Ze leveren producten die voldoen aan de eisen van de overheid maar ze zijn ook van goede kwaliteit. Een van de belangrijkste elementen van terreinverlichting, is het evenredig verspreiden van de verlichting. Dit is erg belangrijk voor de veiligheid. OVI-Enschede kan voor elke situatie een juist ontwerp maken wat betreft verlichting. Niet alleen kunnen zij de verlichting voor u maken, ze kunnen het ook onderhouden. Op deze manier hoeft u zelf geen actie te ondernemen of een apart bedrijf in te huren voor onderhoud. U kunt gewoon OVI-Enschede direct weer vragen of zij een periodieke onderhoudskuur uit willen voeren. Voor het onderhoud van de verlichting wordt een contract opgesteld. Dit contract kunt u vinden op de website van OVI-Enschede. In het contract staat onder andere dat OVI-Enschede volledige verantwoordelijkheid neemt over de veiligheid tijdens het onderhoud. Als u meer wilt weten over de onderhoudsprocedure van het bedrijf dan kunt u het beste op het knopje “Onderhoud en het plaatsen van masten”. Dan komt u op een pagina waar allerlei aanvullende informatie staat over onderhoud. Ook staat hier informatie over het plaatsen van de masten. Als u nog vragen heeft hierover, neem dan contact op.

Belangrijke en leuke feiten over terreinverlichting

Naast het produceren van terreinverlichting, zijn er nog andere leuke en belangrijke feiten te weten over OVI-Enschede. In februari 1992 is het bedrijf ontstaan. Een aantal mensen waren geïnteresseerd in het onderhouden van terreinverlichting. Er was in deze tijd veel vraag naar onderhoud. Ook hadden deze mensen al erg veel ervaring hiermee. Veel bedrijven die op dat moment terreinverlichting hadden, waren bezorgd dat het niet van goede kwaliteit was. Daardoor werd de vraag naar onderhoud van terreinverlichting zo groot. OVI-Enschede begon dus als onderhoudsbedrijf maar is dus uiteindelijk gegroeid tot een bedrijf dat meer met verlichting doet. Inmiddels hebben ze veel referenties. Als u deze wilt bekijken, ga dan naar de website en klik op het kopje “Referenties”. Hier vindt u foto’s en informatie over de verschillende referenties die het bedrijf heeft. Zoals u bij de foto’s kunt zien, zijn het niet alleen buitenterreinen die ze verlichten, maar ook gebouwen en bijvoorbeeld een showroom van een autodealer. Het is een veelzijdig bedrijf dat voor veel bedrijven werkt.  Als terreinverlichting is geïnstalleerd dan moet het ook bediend kunnen worden. OVI-Enschede geeft verschillende mogelijkheden om de verlichting te kunnen bedienen:

  • knoppenkast
  • touchscreen/tablet
  • mobiele telefoon

De laatste twee zijn erg modern. Deze zijn bijvoorbeeld handig als u een showroom vol met auto’s heeft. Dan kunt u gewoon uw eigen tablet gebruiken of telefoon om het te veranderen. Maar bijvoorbeeld bij een sportveld is het handig als er een knoppenkast is. Het kan namelijk zo zijn dat een tablet of telefoon onhandig is bij een sportveld. Deze worden snel vies of gaan kapot. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als u naar de site gaat van OVI-Enschede dan kunt u ook een pagina vinden waar nieuws op wordt gemeld. Deze pagina staat vol met nieuwtjes op het gebied van verlichting. Hier wordt bijvoorbeeld vermeld welke bedrijven nieuw zijn bij OVI-Enschede. Op deze manier laat het bedrijf op een leuke manier weten welke bedrijven allemaal referenties zijn. Daarnaast is op de site ook nog een pagina met downloads te vinden. Op deze pagina kunt u een brochure vinden van OVI-Enschede en kunt u bijvoorbeeld het VCA certificaat bekijken. Ook kunt u specificaties van producten bekijken. Er zijn verschillende downloads, dus het advies is om hier gewoon tussen te gaan kijken.

Vragen aan OVI-Enschede

Heeft u vragen over de terreinverlichting van OVI-Enschede, dan kunt u altijd contact opnemen. Als u naar de website gaat van dit bedrijf dan vindt u een telefoonnummer. Deze kunt u bellen om direct uw vragen te stellen aan de werknemers van OVI-Enschede. Als u op het kopje “Stel een vraag” klikt dan komt u op een pagina waar u een bericht kunt sturen naar OVI-Enschede. Als u namelijk een vraag heeft over het ontwerpen van de verlichting, het onderhoud van de verlichting maar misschien heef tu ook wel een vraag over OVI-Enschede zelf, dan kunt u altijd bellen of een bericht sturen. Daarnaast is er ook het adres te vinden van het bedrijf. U kunt dus ook naar het bedrijf zelf toe gaan en uw vragen daar stellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn