Kun je afvallen zonder dieet?

Afvallen zonder dieet te volgen, voor veel mensen zal dit als muziek in de oren klinken. Maar is dit wel mogelijk? Het lijkt voor velen geen optie, om af te vallen heb je diëten nodig, op een andere manier zal het niet lukken. Dit is echter een fabeltje, afvallen zonder dieet is echt mogelijk! Het kost alleen iets meer tijd, maar je behaalt dan ook een veel beter resultaat. En, nog belangrijker, het is veel gezonder voor je lichaam dan alle diëten die ontwikkeld zijn. Als jij een lager gewicht wilt, dan kun je dit het beste bereiken door je eetpatroon blijvend aan te passen.

Afvallen zonder dieet is effectief en gezond

Een te hoog lichaamsgewicht is ongezond, dat zal iedereen wel weten. Het draagt vaak bij aan een te hoog cholesterol en een te hoge bloeddruk, met alle gevolgen van dien. Bovendien zijn er veel meer gezondheidsproblemen die hier mee te maken kunnen hebben. Gewicht verliezen lukt alleen niet iedereen en daarom klinkt afvallen zonder dieet ook zo aantrekkelijk. Het problemen met het volgen van diëten zit in het feit dat je voedselinname op de een of andere manier altijd sterk beperkt wordt. Bij de ene dieetmethode zit het in het uitbannen van koolhydraten, bij de andere methode worden vetten in de ban gedaan en zo hebben alle dieetmethodes hun eigen aanpak. Verlies je gewicht als je een dergelijke methode volgt? Jazeker, maar het is niet zo efficiënt als afvallen zonder dieet. Het probleem met strikte diëten is dat ze zoveel voedingsmiddelen uitbannen, dat het erg lastig is om het vol te houden. Na een paar weken zul je dan ook zeker wat kilo’s kwijtgeraakt zijn, maar de kans is groot dat je dan weer terugvalt in je oude eetpatroon. Met als gevolg dat de verloren kilo’s er binnen de kortste keren weer aan komen. Afvallen zonder dieet is effectiever en gezonder.

Resultaat op lange termijn

Waarom is dit nu zo? Waarom kun je beter afvallen zonder dieet, dan gebruik maken van een van de vele diëten? Omdat je op deze manier je leefwijze zo aanpast dat je niet alleen resultaat boekt, maar dit ook op de lange termijn vol kunt houden. Je kiest in de eerste plaats voor een gezond voedingspatroon dat bestaat uit:

  • weinig rood vlees en bewerkt vlees
  • geen of zeer weinig alcohol
  • geen of weinig dranken met veel suiker

Wat eet je dan wel? Je kiest vooral voor volkoren producten, peulvruchten, noten, vis en groente en fruit. Afvallen zonder dieet lukt op deze manier en je houdt het op de lange termijn ook vol, omdat je zo geen last zult krijgen van een hongergevoel. Groente en fruit kun je immers volop eten zonder problemen. En noten, peulvruchten en volkoren producten zorgen lange tijd voor een vol gevoel. Dit zijn bovendien voedingsmiddelen die veel gezonde stoffen bevatten en zo jouw gezondheid zullen verbeteren. Naast een ander voedingspatroon is ook voldoende bewegen natuurlijk van belang. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van afvallen zonder dieet? Kijk dan voor meer informatie eens op gezondeten.nl, dé website over gezond eten, afvallen en gezondheid.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn