Wat is een 3D scan?

Een 3D scan is een scan dat gemaakt wordt door een 3D scanner. Deze scanner kan op een bepaalde wijze een 3D omgeving in kaart brengen. Deze kan namelijk een 3D object omzetten tot een digitaal model in drie dimensies. Dit is een vrij moderne manier van scannen. Gewone scanners kunnen alleen papier en platte voorwerpen scannen en in beeld brengen. Maar een 3D scan kan alle hoeken en vormen laten zien dat een object heeft. Als u bijvoorbeeld een object zoals een lamp of een ander object wilt inscannen, dan heeft u een goede scanner nodig die drie dimensies kan opnemen. Een 3D scan wordt gemaakt door een scanner die door middel van een laser op een object projecteert. Vervolgens scant de laser precies wat de afmetingen, verhoudingen en andere aspecten van het object zijn. Daarna kunt u met een speciaal programma, dat bij de scanner hoort, deze 3D scan bekijken en eventueel bewerken. Het voordeel hieraan is, is dat u objecten kunt verzenden naar andere computers. Stel: u heeft een 3D scan gemaakt van een lamp. Deze heeft u ontworpen maar u moet goedkeuring hebben van de fabriek om het te produceren. Dan kunt u een 3D scan maken van de lamp en deze opsturen naar de fabriek. De fabriek kan de 3D scan bekijken en zien of het mogelijk is om deze te produceren. Dit scheelt veel reistijd en kan veel geld opleveren. Een 3D scan kan gemaakt worden door scanners met verschillende vormen. Als u wilt weten hoe een van deze scanners eruit ziet, dan kunt u het beste via het internet gaan zoeken naar een website die 3D scanners verkoopt. Op de site van LLowlab kunt u verschillende scanners vinden. Ze hebben allemaal andere eigenschappen en werken op een unieke manier. LLowlab is een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D scanners, printers en software. Als u meer informatie wilt over een 3D scan of over andere producten die bij hun op de website staan, dan kunt u het beste contact opnemen met het bedrijf. Als u naar de pagina “Contact” gaat dan vindt u hier een formulier dat u kunt verzenden naar LLowlab. Op de website vindt u al veel informatie over een 3D scan maken. Maar als u nog vragen heeft hierover of u loopt vast met een bepaald programma, neem dan contact op met het bedrijf.

Een 3D scan printen

Als u een 3D scan heeft gemaakt, dan wilt u deze misschien ook weer uitprinten in een kleiner formaat. Dit is bijvoorbeeld handig als u met een bepaald project bezig bent waarbij u soms in kleinere formaten moet werken. Voor dit soort bezigheden is het handig om eerst een 3D scan te maken en daarna het weer uit te printen op een kleinere schaal. Hiervoor heeft u een 3D printer nodig. Als u deze printer heeft dan is dat natuurlijk geen probleem. Wel moet u ervoor zorgen dat de scanner en de printer dezelfde software hanteren. Anders loopt u tegen problemen aan. Verder is het van belang dat u goed weet hoe u een 3D scan moet maken. Anders gaan er misschien dingen fout en worden de verhoudingen anders. Dit zou erg jammer zijn en zonde van uw tijd. Als u op zoek gaat naar een 3D scanner of een printer, ga dan naar de website van LLowlab. Als u dan bij printen of bij scannen op “Producten” klikt dan komt u op de pagina waar de producten staan vermeld. Voorbeelden van namen van de scanners zijn de volgende:

  • PicoScan
  • Gotcha
  • MakerBot Digitizer

Dit zijn de drie meest populaire scanners die gebruikt worden om een 3D scan te maken. Als u de printers wilt bekijken dan moet u bij de producten van de printers kijken. Hier vindt u ook een aantal namen die erg populair zijn en vaak verkocht worden.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt weten over 3D printers en andere 3D producten, dan kunt u het beste naar de website gaan van LLowlab.nl. Hier vindt u namelijk een pagina voor het printen van 3D en ook een speciale pagina voor het scannen van 3D. Daarnaast is er op de website een pagina te vinden met nieuws. Als u op het kopje “Nieuws” klikt dan komt u op een pagina waar allerlei informatie staat over de wereld van 3D. Hier kunt u bijvoorbeeld nieuws vinden over dat 3D steeds populairder wordt bij bedrijven en dat steeds meer mensen hier gebruik van maken. Ook wordt het steeds betaalbaarder om een 3D printer of scanner in huis te hebben. Ook worden er steeds nieuwe printers en scanners ontworpen. Dus als u het nieuwste van het nieuwste zou willen, dan kunt u hier vinden welke printers of scanners het beste zijn. Ook vindt u informatie op de site via een blog. Op deze blog wordt een keer in de zoveel tijd geschreven als er een nieuwe printer op de markt is gekomen bijvoorbeeld. Ook alle nieuwe weetjes over huidige scanners en printers worden hier besproken. Kijk daarom goed op de site want wie weet vindt u wel alle informatie die u nodig heeft. Wilt u alsnog advies over printers, scanners of bijvoorbeeld software na de website gelezen te hebben? Neem dan contact op. De medewerkers van LLowlab kunnen u hier makkelijk bij helpen. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in de wereld van 3D en kunnen vrijwel alle vragen beantwoorden die u heeft.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn