Wat is het nut van een workshop snellezen?

Iedereen moet dagelijks diverse keren iets lezen, een workshop snellezen kan daarom ook voor iedereen goed van pas komen. Maar vooral voor die mensen die dagelijks echt veel stukken tot zich moeten nemen, diverse rapporten moeten doornemen of veel e-mails moeten behandelen. Al dit leeswerk kan veel tijd kosten, tijd die je eigenlijk nooit genoeg hebt. Met een workshop snellezen train je jezelf efficiënter met leeswerk om te gaan. Hierdoor neemt het minder tijd in beslag en hou je ruimte over voor andere zaken. Zonder dat dit ten koste gaat van het onthouden van hetgeen je gelezen hebt.

Waarom een workshop snellezen?

Veel mensen ervaren problemen met lezen. En dan bedoelen we niet direct het lezen van de woorden die er staan, het gaat hier niet om problemen in de zin van dyslexie. Daarvoor zijn heel andere trainingen nodig. Nee, een workshop snellezen is bedoeld voor mensen die in principe geen moeite hebben met een leestaak, maar die wel moeite ervaren met:

  • de concentratie bij de tekst houden
  • begrijpen van de gelezen teksten
  • snel door de stof heen komen

Dit zijn zaken waar veel mensen moeite mee hebben. We hebben het allemaal vaak zo druk, dat onze gedachten al snel afdwalen naar alle andere dingen die we nog moeten doen. Of onze gedachten dwalen af omdat we op andere momenten niet toekomen aan gewoon een beetje peinzen. In een workshop snellezen leer jij je aandacht bij de tekst te houden, je leert je concentratie te verbeteren. Op die manier bespaar jij jezelf al heel veel tijd. Daarnaast leer je technieken aan om sneller door teksten heen te gaan, maar dan wel op zo’n manier dat het niet ten koste gaat van het tekstbegrip. Want dat blijft immers belangrijk, je moet na afloop wel weten wat de kern was van wat je gelezen hebt. Daar ligt tijdens een workshop snellezen dan ook zeker nadruk op.

Verhogen leessnelheid

Je leessnelheid gaat dus omhoog, zonder dat dit ten koste gaat van je tekstbegrip. Dat kan doordat er in een workshop snellezen inzicht gegeven wordt in informatieverwerking, waardoor jij weet hoe je op een geconcentreerde manier snel de juiste informatie uit de te lezen tekst kunt halen. Je zult begrijpen dat als jij dagelijks vele teksten door moet nemen, bijvoorbeeld voor je werk of je vrijwilligerswerk, dat het erg veel tijd kan schelen als je dit op een snelle, efficiënte en geconcentreerde manier kunt doen. En wie wil er nu geen tijd besparen? Heb jij interesse in het volgen van een workshop snellezen, dan ben je bij Tijdwinst.com aan het juiste adres. Zij bieden diverse trainingen aan waar je op de werkvloer, maar ook in het dagelijks leven, veel plezier aan kunt beleven. Dit is er slechts één van. Hun workshops en trainingen nemen niet onnodig veel tijd in beslag, maar leren je in een korte periode nieuwe technieken die je snel zelf toe kunt passen in je leven. Wil jij ook graag snel teksten door kunnen nemen en er toch alle belangrijke informatie uithalen en onthouden? Volg dan een workshop snellezen bij Tijdwinst.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn