Het nut van anti slip tape

Men kan anti slip tape op veel verschillende manieren toepassen. Denk ten eerste bijvoorbeeld aan plekken waar het belangrijk is om niet uit te glijden. Hier onder vindt men een overzicht van zulke plekken, namelijk waar het van belang is een zekere grip te hebben en deze niet te verliezen:

  • de trap
  • het zwembad
  • de badkamer
  • het toilet

Er zijn natuurlijk nog meer plekken en locaties, maar dit zijn veel voorkomende plekken waar men anti slip tape toepast. Neem de trap, bijvoorbeeld. Een trap dient ertoe een verbinding te vormen tussen twee verdiepingen. Dit houdt in dat er altijd sprake is van een bepaald hoogteverschil tussen de twee verdiepingen. Met anti slip tape voorkomt men dat men bijvoorbeeld naar beneden valt. Anti slip tape zorgt er namelijk voor dat men een goede grip heeft op de individuele treden. Dit kan voor oudere mensen een bepaalde zekerheid garanderen, maar is zeker niet enkel voor hen bedoeld. Het kan namelijk ook zinvol zijn voor kinderen en zelfs voor volwassenen. Veel mensen hebben de neiging om gehaast een trap op of af te gaan. In zo een geval is het gemakkelijk om evenwicht te verliezen en te vallen. Dit gebeurt vooral vaak wanneer men van de trap af gaat. Met het gebruik van anti slip tape komt het veel minder vaak voor dat men valt, omdat het veel gemakkelijk is om grip te blijven houden. Zodoende kan anti slip tape ongelukken voorkomen en de vervelende gevolgen die daar soms uit voort kunnen komen. Dit met betrekking tot de mogelijkheid om anti slip tape te gebruiken bij trappen en ladders; hier onder vindt men nog meer relevante toepassingen van anti slip tape.

Het gebruik van anti slip tape rondom het zwembad

Als men een zwembad heeft in de tuin of ergens in het huis, dan zal men er mee bekend zijn dat het soms behoorlijk glad kan zijn. Gladheid komt vooral veel voor als de grond glad is of wanneer men veel in het zwembad gespetterd heeft. In zo een situatie kan anti slip tape er voor zorgen dat iemand niet uit glijdt over de natte en gladde grond. Het komt vooral veel bij kinderen voor dat zij rondom het zwembad vallen. Kinderen spelen namelijk vaak in en rondom het zwembad en springen en rennen hierbij energiek. De kans op een ongeluk neemt dan vanzelfsprekend toe. Het juiste gebruik van anti slip tape kan in zo een geval de kans op ongelukken significant verminderen. Door het juiste gebruik van een specifieke soort lijm aan de onderkant van de lijm blijft de anti slip tape op elk ondergrond plakken. Zo kan men een veilige zone creƫren waar kinderen met een gerust hart kunnen rennen, springen en spelen. Dit komt niet alleen de veiligheid van uw kind ten goede, maar zorgt er ook voor dat er niks breekt of kapot gaat. Wat voor een ruimte met een zwembad geldt, gaat vaak ook voor een badkamer op. In de badkamer wordt de vloer ook vaak glad. Het is zelfs zo dat de ondergrond in een douche of het bad glad kan zijn. Zodoende kan anti slip tape ook hier de uitkomst bieden. Het komt namelijk wel voor dat ouderen uitglijden in de badkamer. Dit kan op latere leeftijd al vrij snel een vervelende botbreuk als gevolg hebben. Verder is het zo dat hoe ouder men wordt, hoe lastiger een botbreuk weer heelt. Het is tevens zo dat het langer duurt voordat een breuk volledig geheeld is. In zo een geval kan anti slip tape wederom een unieke rol spelen in het voorkomen van ongevallen. Het biedt namelijk meer grip dan de naakte ondergrond en zorgt er zodoende voor dat men niet uitglijdt. Al met al voorkomt dit ongelukken de vervelende gevolgen daarvan. Hetzelfde geldt voor vele andere ruimtes in een huis, kantoor of bedrijf, zoals een toilet.

Het aanbrengen van het materiaal

Door het gebruik van de juiste lijm voor een bepaalde ondergrond zal de anti slip tape gegarandeerd goed blijven zitten. Het hecht zich namelijk door middel van een bepaalde lijmsoort aan de ondergrond. Wanneer iemand daarna op het materiaal gaat staan, glijdt het niet mee maar blijft het ongewogen liggen. Door een laag van ruw materiaal aan de bovenzijde wordt grip geboden aan de persoon die er op staat. Uiteindelijk gaat het om deze zekere grip. Dit is namelijk de functie van het materiaal dat ongelukken en vervelende situaties voorkomt. Hier bij kan men bijvoorbeeld denken aan uitglijden, vallen of onder uit gaan. Zoals boven al genoemd, komt dit vooral personen in een bepaalde leeftijdscategorie ten goede. Denk bijvoorbeeld aan kinderen en ouderen. Kinderen spelen veel en kunnen dus gemakkelijk vallen tijdens het rennen, springen en spelen. Eventuele ongelukken zijn bij kinderen echter meestal niet ernstig, omdat hun lichaam nog flexibel is en eventuele breuken snel helen. Ongelukken zijn al snel erger bij oudere mensen. Vooral bij mensen die met pensioen zijn en de bijbehorende leeftijd daarvan hebben kan een ongeluk vervelende consequenties hebben. Denk bijvoorbeeld aan een lange tijd om te revalideren of eventueel zelfs de noodzaak van een chirurgische ingreep. Het bovenstaande materiaal kan zulke vervelende consequenties voorkomen door de val algeheel te voorkomen. Dit voorkomt dan ook vervelende gevolgen, medische kosten en eventuele lange tijden die nodig zijn om te revalideren van het ongeluk. Een beetje plakband kan dus heel handig zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn