Posters

Verschillende soorten posters drukken kan bij Drukwerkdeal.nl. De mogelijkheden variëren in de formaten, de bewerking en het type materiaal. Voor ieder soort poster kan je de juiste eigenschappen samenstellen, zodat deze optimaal onder de aandacht komt. Er zijn allerlei gelegenheden om een actie, evenement of bedrijf te promoten via een poster. De ene poster wordt in een hal gehangen, de andere op een zuil, van een andere poster worden duizenden kopieën verspreid zodat de poster via en bij meerdere adressen komt te hangen. Iedere gelegenheid vraagt weer om een andere soort bewerking. Welke eigenschap waar voor te gebruiken is, dat staat vermeld in het programma voor posters drukken bij Drukwerkdeal.nl. Voor de bedrukking hoef je weinig extra’s te selecteren. Iedere poster wordt in full color afgedrukt. De enige keuze die je gaat maken is of je de kleuren op een zijde wilt laten bedrukken, of dat je gebruik maakt van de full color tegendruk. Bij full color worden de kleuren tot stand gebracht door de vier kleuren cyaan, magenta, yellow en key (zwart) te mengen bij het bedrukken. Met behulp van tegendruk wordt de warme kleur behouden van de poster, ook als er licht op de achterkant schijnt. Bij tegendruk wordt bij posters drukken 2 of 3 van de 4 kleuren gebruikt om dit effect tot stand te brengen. Ga je liever voor een reguliere poster zonder tegendruk of Blueback, dan is een A0 of A1 formaat in combinatie met de luxe afwerking met enkelzijdig glanslaminaat ook ideaal.

Posters drukken met tegendruk

Tegendruk is niet in alle uitvoeringen toe te passen voor posters drukken. Let hier dus op als je de poster gaat samenstellen. Alleen het materiaal houtvrij mat mc papier in Abri formaat van 1185 bij 1750 mm is geschikt voor de full color tegendruk. Gaat jouw poster opgehangen worden op plekken waarbij er licht achter de poster gaat schijnen, klik dan eerst een van de full color met tegendruk opties aan om vervolgens de rest van eigenschappen te selecteren voor posters drukken. Het soort papier hoef je al niet meer te selecteren. Het houtvrije matte mc papier heeft een matte uitstraling maar een gladde structuur. Daarom is het perfect als je afbeeldingen op de poster wilt zetten. Gewoonlijk selecteer je ook het gewicht, maar dit type papier en formaat is enkel verkrijgbaar in 135 g/m2. Daarnaast zijn ook de volgende materialen en gewichten beschikbaar:

  • Houtvrij gesatineerd mc met glans: 135 of 250 g/m2
  • Blueback papier: 115 g/m2

Bij Blueback is het papier voorzien van een blauwe achterkant zodat het papier niet doorschijnt. Dit is voor posters drukken een goede optie als je de poster op oudere posters gaat plakken op zuilen of billboards.

Lever je eigen ontwerp mee

Naast dat je de kenmerken zelf mag selecteren voor posters drukken, kan je ook je eigen ontwerp meesturen. Hiervoor is het belangrijk dat jouw bestanden voldoen aan de aanleverspecificaties van Drukwerkdeal.nl. De specificaties staan beschreven in de informatiesheets die gemaakt zijn voor de posters. Controleer goed of jouw bestanden hieraan voldoen, voordat je ze mee stuurt. Indien je nog geen ontwerpbestand gereed hebt, dan heeft Drukwerkdeal.nl de ontwerptool op de website. Mocht je niet in het bezit zijn van een ontwerpprogramma, dan kan je nog steeds je eigen ontwerp maken via het programma van Drukwerkdeal.nl. Op deze manier geven ze iedereen de mogelijkheid om voor posters drukken je eigen creativiteit vrij te laten. Niets is leuker om met je eigen ontwerp jouw actie te promoten. Deze actie leeft helemaal in je hoofd en mocht je de creativiteit bezitten om zelf de poster te ontwerpen, dan is deze ontwerptool voor posters drukken een uitkomst.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn