Hoeveel kost een huisdierenverzekering?

Huisdieren hadden vroeger weinig kans op goede medische zorg. Vandaag de dag is dat gelukkig anders. Een goede huisdierenverzekering is voor vrijwel iedere Nederlander betaalbaar geworden. Dat neemt niet weg dat we natuurlijk wel op de centen blijven letten. We willen een verzekering die onze kosten zo volledig mogelijk dekt, maar toch goed betaalbaar is. Daarom gaan we in dit artikel kijken naar de vraag: hoeveel kost een huisdierenverzekering? Laten we gelijk één ding voorop stellen: de perfecte verzekering bestaat niet. Je zult altijd een afweging moeten maken tussen prijs en kwaliteit. Dat gezegd hebbende, de gemiddelde zorgverzekeraar bepaalt het maandbedrag van je huisdierenverzekering aan de hand van een aantal factoren:

  • Leeftijd van je huisdier
  • Ras
  • Het gewicht
  • Hoogte van het eigen risico
  • Wensen van de klant

Net als bij mensen gaat het risico op medische kosten bij een huisdier met de tijd omhoog. Het is daarom in de regel een stuk goedkoper om een puppy te verzekeren dan een oude familiehond. Je kunt vaak wel korting krijgen wanneer je langer verzekerd bent. Het is daarom slim om je huisdier zo jong mogelijk te laten verzekeren, dan heb je daar later steeds meer profijt van. Naast de leeftijd speelt ook het ras van je huisdier mee in de afweging. Sommige rashonden of raskatten krijgen vaak identieke medische aandoeningen. De zorgverzekeraar houdt daar rekening mee bij het vaststellen van het maandbedrag. Als de kans op klachten groot is, zal de maandelijkse premie stijgen. Een huisdierenverzekering is dus, net als bij mensen, een belangrijk stuk maatwerk. Welke klachten verwacht je en in hoeverre wil je daar compensatie voor ontvangen? Tot slot is ook het gewicht van je huisdier relevant. Een te dikke of te dunne kat heeft meer kans op klachten dan een gezond exemplaar. Ook het gewicht van je huisdier zal dus meespelen in de hoogte van de premie.

Inhoud van de huisdierenverzekering

De kenmerken van je huisdier spelen dus een cruciale rol in het bepalen van de premie. Met deze gegevens wordt een minimumbedrag vastgesteld. Vanaf dat punt betaal je natuurlijk meer voor iedere vergoeding die je extra wilt. Wil je bijvoorbeeld dat je hond of kat gebruik kan maken van fysiotherapie? Dan stijgt de premie met een paar euro per maand. Wil je jouw huisdier een waardig afscheid geven? De kosten van een crematie worden vaak alleen bij een aanvullend pakket gedekt. Bekijk dus goed van welke zorg je gebruik wilt maken. Hoe meer zorg je nodig hebt, hoe meer je gaat betalen. Een goede tip is om een huisdierenverzekering te kiezen die heel flexibel is. Wanneer je een pakket jaarlijks mag aanpassen, kun je goed inspelen op de problemen die je in die periode voorziet. Is je jonge kater net bij de tandarts geweest? Dan is de kans klein dat hij het jaar daarop opnieuw gaat. Je kunt je verzekering op dat punt dan wat terugschroeven. Het blijft natuurlijk, zoals bij iedere verzekering, onzeker welke problemen op termijn ontstaan. Zorg daarom dat je huisdierenverzekering altijd voldoende dekking geeft om acute problemen aan te pakken!

Vergelijken van verschillende opties

Bij Tinki worden verschillende verzekering met elkaar vergeleken. Je ziet zo direct welk pakket voor jou het meest geschikt is. Ben je dus op zoek naar een huisdierenverzekering, surf dan snel naar https://tinki.nl/huisdierenverzekering en bekijk de mogelijkheden. Denk bij het kiezen van je pakket ook aan het eigen risico. Je kunt wel kiezen voor een laag maandbedrag, maar dan kom je tijdens een noodsituatie mogelijk in de problemen. Ga daarom voor een goede balans en evalueer je eigen draagkracht. Heb je moeite met het maken van een keuze? Laat je dan gerust adviseren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn