Nieuwe laptop nodig? Ga dan eerst energie vergelijken

Als je een aankoop wilt gaan doen die er redelijk in hakt, dan is het altijd prettig als je kunt profiteren van korting. Daarom doe je er goed aan om eerst even energie te vergelijken. Je kunt namelijk elk jaar van energie leverancier wisselen. Door dat elk jaar te doen kun je sowieso al flink besparen op je energierekening. Maar dat is niet het enige. Er is felle concurrentie tussen alle leveranciers. Er komen ook elk jaar nieuwe energiemaatschappijen bij. Daardoor worden de prijzen altijd zo laag mogelijk gehouden. Als je immers te ver boven het gemiddelde gaat zitten, dan gaat geen enkele klant voor jou kiezen als zijn of haar energieleverancier. Daarnaast bieden de verschillende leveranciers ook allerlei verschillende soorten bonussen aan. Eén van die bonussen kan bijvoorbeeld een kortingsbon zijn voor de MediaMarkt. De waarde hiervan kan soms oplopen tot wel 200 euro. Als je dan toch kunt overstappen en je hebt ook een nieuwe laptop of een tv nodig, dan kun je door energie te vergelijken dus ook meteen een kortingsbon verkrijgen. Daarmee wordt de aankoop een stuk goedkoper. Een tv van 400 euro is opeens nog maar 200 euro. Het is ook niet zo dat je extra moet investeren in energie als je overstapt. Je moet immers altijd voor energie betalen. Dus of je dat nu bij Essent, Nuon of Oxxio doet, dat maakt geen verschil. De verschillen zijn minimaal en je kunt ieder jaar gewoon voor de goedkoopste kiezen. Dus wat dat betreft blijft alles redelijk stabiel. Maar door energie te vergelijken en over te stappen, kun je dus elk jaar profiteren van een extra bonus. Het hoeft ook niet per se een waardebon te zijn voor de MediaMarkt. Als je niets nodig hebt van de MediaMarkt, dan kun je ook voor een energieleverancier kiezen die je een fikse korting aanbiedt. Deze wordt in de regel verrekent tijdens de eindafrekening. Als je dit elk jaar zou doen, dan krijg je dus elk jaar geld terug. Als je zelf ook weet wat je verbruikt en als dit elk jaar ook redelijk stabiel is, dan kun je je voorschot bewust iets te hoog instellen. Daardoor krijg je aan het einde van het jaar het teveel betaalde bedrag terug en daar komt je welkomstscadeau dan nog overheen. Vervolgens stap je weer over en dan doe je wederom hetzelfde. Via slim energie vergelijken en door goed te kijken naar wat de leveranciers aanbieden, kun je dus elk jaar heel gemakkelijk een extraatje verdienen. Dit zijn overigens geen kleine extraatjes, want als je 20 euro toevoegt aan je termijn bedrag, dan spaar je dus al 240 euro. Bij Nuon krijg je bijvoorbeeld 220 euro terug, dus door het zo aan te pakken krijg je in ieder geval 460 euro retour. Dat is toch een fijne vakantie. Kijkt u ook eens op energievergelijking.nl.

Waar kan ik snel energie vergelijken?

Het moet geen gedoe zijn om energie te vergelijken, want niemand zou immers overstappen als het heel veel moeite zou kosten om alle maatschappijen onderling met elkaar te vergelijken. Stel je voor dat je zelf naar de website zou moeten surfen van iedere individuele energieleverancier. Dan ben je wel even bezig. Via energievergelijking.nl kun je echter binnen een paar seconden meteen zien welke de goedkoopste is en wat de bonus is. Energie vergelijken via energievergelijking.nl is dus kinderlijk eenvoudig.

Hoe werkt het?

Het idee is heel simpel. Als je energie wilt vergelijken, dan surf je naar de site. Eenmaal daar vul je het volgende in:

  • Adresgegevens
  • Gezinssamenstelling
  • Geschatte verbruik stroom en energie

Daarna krijg je meteen een overzicht van alle leveranciers in de volgorde van goedkoopste naar duurste. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn